03.05.2018

TİDEF’ten "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim" Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı ile  Türkiye İlâhiyât Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF), arasında imzalanan protokol ile İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların camii cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla il genelindeki B ve C Grubu Cami görevlilerine yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı” semineri düzenlendi.

28-29 Nisan 2018 tarihlerinde Muş Öğretmen evi konferans salonunda düzenlenen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Alettin BOZKURT’un açılış konuşmasıyla başladı.

Seminerde ‘’Etkili Din Görevlisi’’ konusuyla Emekli İmam-Hatip-Vaiz Mahmut TOPTAŞ, “Din Dili ve İletişim’  konusuyla Haseki Abdurrahman GÜRSES Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN, ‘Dine İstikamet Üzere Hizmet Etmek’ konusuyla Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman,  “Din Görevlisinin İrşad ve Eğitim Etkinlikleri” konusuyla Tekirdağ İl Vaizi Hüseyin ÖRESİN, “Hz. Peygamberin Din Öğretimi Yöntemleri”  konusuyla da Eğitimci-Yazar Ahmet ÇAĞLAYAN sinevizyon eşliğinde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminere Katılan din görevlileri, genel anlamda seminerleri çok yararlı bulduklarını ve ihtiyaç duyulan tüm konularda seminerler düzenlenmesini istediler. Seminer sonunda personel için hazırlanan bir anket doldurularak TİDEF yetkililerine teslim edildi.

Seminere katılan il ve ilçelerdeki tüm personele “Etkili Din Görevlisi” adlı kitap ile katılım belgeleri takdim edildi.