31.07.2018

DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE SEMİNERİ

DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE

Diyanet İşleri Başkanlığımızın dini, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden Fetö, Deaş vb. örgütlere karşı Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ve toplumu aydınlatmak ve din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde seminerler düzenlenmiştir. Bu seminerler çerçevesinde Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU, Din İşleri  Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Abdulkadir ERKUT ve Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ Muş ilimizde iki günlük programlarında çeşitli seminer ve etkinliklerde bulundular.

12.07.2018 Perşembe günü saat 14:00’de Valilikte il valimiz Sayın Aziz YILDIRIM’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Müftülük konferans salonunda Bayan Kur’an Kursu Öğreticileriyle bir araya gelerek kendilerine konferans verildi.

13.07.2018 Cuma günü 09:30’da Müftülüğümüz konferans salonunda merkez ve köylerimizde görev yapan imam-hatip, müezzin kayyım ve erkek Kur’an Kursu öğreticilerine verilen konferansa müftülüğümüz personeli de tam kadro katıldılar. Konferanstan sonra Salih-Muhlise Çağlayan Camii’nde Kur’an-ı Kerim ziyafeti  ve okunan mevlidden sonra 15 Temmuz konulu vaaz ve hutbe irad eden misafirlerimiz namazdan sonra camii cemaati ile birlikte ikram edilen yemeğe katıldılar.

Yaz Kur’an Kursu ziyareti kapsamında Geylani Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticileri ile bir araya gelindikten sonra saat 15:00’de valilik konferans salonunda İl müdürleri ve STK temsilcileri ile bir araya gelinerek Fetö, Deaş vb. din İstismarı ile Mücadele konulu panel gerçekleştirildi.

Vali, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü ile akşam yemeğinde bir araya gelen Başkanlık heyetimiz yemekten sonra Afrin Şehidi Uzman Çavuş Fırat KARACA’nın ailesini evinde ziyaret etti.

İki gün süren ve çok verimli geçen programın ardından misafirlere İl Müftümüz Alettin BOZKURT programın çok verimli geçtiğini belirterek teşekkür etti.