06.01.2017

MUŞ OVASINDAN HALEP OVASINA BİNLERCE SELAM OLSUN

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “ Halep’ te İnsanlık Ölmesin”  sloganıyla düzenlenen kampanya’ ya İlimiz de tam destek vermiştir.

Kampanya’ da Toplanan ayni ve nakdi yardımlar 06.01.2017 tarihinde Saat 10:00’ da İl Müftülüğümüz önünde düzenlenen tören ile dualar eşliğinde Halep’ teki din kardeşlerimize ulaştırılmak üzere gönderildi.

Gönderilen malzemeler içerisinde; battaniye, yatak, yorgan, yastık, bay-bayan giyim, çocuk giyim, kışlık mont, ayakkabı, temizlik malzemeleri, çocuk bezi… vb.

Gıda malzemeleri ise; un ağırlıklı olmak üzere, yağ, pirinç, kuru fasulye, salça, vb mutfak malzemeleri,

Ayrıca gözyaşı, sevgi, saygı, muhabbet ve dualar bulunmaktadır.

Nakdi Yardımlar;

Muş Merkez – 75.000.00TL

Bulanık –         11.077,00TL

Hasköy –         10.160,00TL

Malazgirt –        5.751,00TL

Varto –               3.149,00TL

olmak üzere Toplamda 112.607,00TL Bankalar aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı Hesabına aktarılmıştır.

Ayni yardımlar ise, 4 Tır ile Nizip ve Hatay Cilvegözü Sınır kapısına gönderilerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerine tutanak karşılığında teslim edilecektir.

Ayni ve Nakdi yardımların toplanmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Seddar YAVUZ Bey olmak üzere, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, İl Müdürlerimiz, İş Adamlarımız, Esnaflarımız, öğretmen ve Öğrencilerimiz ile duyarlı tüm Halkımız ve hassetsen canla – başla çalışan gayretli, fedakâr din gönüllü kardeşlerimiz,( İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz) ve Müftülük çalışanlarımıza; ayrıca burada isimlerini zikredemediğimiz gizli kahramanlarımıza kurumumuz adına çok teşekkür eder, Cenab-ı Mevla Teâlâ onların verdikleri bu yardımlardan dolayı cehennem azabından azad ederek, cennetiyle ve cemaliyle şereflendirsin. Gerek Halep’ te gerek dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan, eziyet gören, tüm kardeşlerimizi muhafaza eylesin… (ÂMİN)

ÇOK KIYMETLİ MUŞLU HEMŞERİLERİM!

Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür eder hepinize saygı ve sevgilerimi sunar, Allah’ a emanet olun.

Alettin BOZKURT

İl Müftüsü