05.05.2017

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI VESİLESİYLE İL MÜFTÜLÜĞÜ KONFERANS SALONUNDA YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla personelimiz arasında Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma, Hafızlık ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmaları İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

04 Nisan 2017 Perşembe günü İl Müftülüğünde düzenlenen il merkezi birinciliği yarışması sonucunda;

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Köşk Köyü Camii İmam Hatibi Orhan AÇAN, Etkili Hutbe Sunumu yarışmasında Sungu Beldesi 1.Camii İmam Hatibi Faruk ÇİÇEK,

Hafızlık yarışmasında Emin Camii İmam Hatibi Emrullah SÖYLEMEZ, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Babusselam Camii İmam Hatibi Ensari KOÇAĞA, yarışma komisyonu tarafından il merkezi birincisi seçildi.

Yarışmaların ikinci aşamasında ise;

İlimiz ve ilçelerinde düzenlenen yarışmalar sonucunda il ve ilçe birincileri arasında  04 Mayıs 2017 Perşembe günü İl Müftülüğünde İl Birincisinin belirlendiği yarışma sonucunda;

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında, Bulanık İlçesi Hoşgeldi Köyü Camii imam Hatibi Nesrullah BİNİCİ, Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında  Köşk Köyü Camii İmam Hatibi Orhan AÇAN il birincisi oldu.

Yarışma sonunda İl Müftümüz Alettin BOZKURT tarafından yarışmacılara hediye takdim edildi. Yarışmalar sonucunda birinci olan personelimiz bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecek.  Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışması ise 18 Haziran 2017 tarihinde ilimizde yapılacaktır.