03.08.2017

TÜRKİYE’DEN İLK GİDEN MUŞ 1.KAFİLE HACILARINI DUALARLA UĞURLADIK

Muş 1.kafilede bulunan toplam 206 hacı adayımızı 03 Ağustos 2017 Perşembe günü sabah saat 04.55’te Muş Havalimanından kutsal topraklara uğurladık. Muş’tan hareket eden ilk kafilenin başkanlığını ürüten İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Cengiz ATEŞ’in görev atığı kafilede 5 din görevlisi ve 1 bayan irşat görevlisi bulunmaktadır. Hacılarımızın 09 Eylül 2017 tarihinde dönmeleri bekleniyor. Ayrıca Bitlis 2. Kafilede Bitlis Hacı adayları ile birlikte 13 kişi, Bingöl 2. Kafile ile 7 kişi, değişik İllerde 11 kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile toplam 237 kişi, A Grubu Seyahat Acenteleri ile 154 kişi toplamda 391 kişi Hac vazifesini yerine getirecektir. İl Müftüsü Sayın Alettin BOZKURT beyin yaptığı konuşmada "Her mü'min ve her Müslüman’ın gönlünde o kutsal topraklar, o sevda her zaman taze ve canlıdır. Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, arzu ve heyecanını hep içinde taşır. Bu Kutsal beldeler, yeryüzünden rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, Peygamberlerin ve son Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in makamı ve mekânı olan, yeryüzündeki en güzide yerlerdir.

Hacılarımızın sağ salim kutsal topraklara gidip mebrur bir hac yaparak tekrar sevdiklerine kavuşmalarını Allah’tan niyaz ederiz.