11.12.2017

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SAYIN PROF. DR. ALİ ERBAŞ MUŞ'TA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi program kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileriyle birlikte Muş’a geldi.

Üç gün devam eden Muş programında Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver GÜNENÇ, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar BEKİROĞLU, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki SAYAR ve Başkanlık Müşaviri Ahmet BELADA eşlik etti.

Muş ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş ve beraberindeki heyet programa Muş Valisi Aziz YILDIRIM'ı ziyaret ederek başladı. Valilikte gazetecilere açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bölgeye yönelik yapılacak çalışmalardan bahsetti. Valilik ziyaretinin ardından Muş Belediye Başkanı Feyat ASYA'yı ziyaret ettiler. Buradan yapımı devam eden İmam Şafii Camii’ye geçen Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulunarak yetkililerden camii hakkında bilgi aldı. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş daha sonra bir dönem hapishane ve han olarak kullanılan daha sonra aslına döndürülen tarihi Ulu Camii’ yi ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş Kur'an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş Muş Programı kapsamında Kale Yatılı Erkek Kur’an Kursunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Sohbetinde Kur’an’ı Kerim’i öğrenmenin ve hafızlığın önemini anlatan Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş, öğrencilere başarılar diledi. Ve oradan da hafızlık eğitimi verecek olan 50 yataklı Hafızlık Akademisi adı verilen erkek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Aynı gün akşam saat 19:00-20:00 arasında Üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek konferans verdi.

Ziyaretinin ikinci gününde Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş, Cuma namazı öncesi Muş İl Müftülüğünde il ve ilçe müftülükleri çalışanları ile bir araya geldi. Daha sonra medrese hocalarıyla da bir araya gelerek onlarla sohbet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş, Muş’ta gerçekleştirdiği programlar kapsamında ayrıca Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT’ı ziyaret etti. Rektör Polat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş’a teşekkür etti. Akabinde Muş Alparslan Üniversitesi Kampüsünde bulunan Sultan Muhammed Alparslan Üniversite Camii’nde hutbe irad ederek Cuma namazı kıldırdı. Namazın ardından rektörlüğün mülki, idari amirleri ve personelleriyle yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Yemekten sonra Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali ERBAŞ, inşaatı devam eden 100 yataklı Kız Kur’an Kursunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve İl Müftüsü Alettin BOZKURT’tan Kur’an Kursu hakkında bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Muş’ta Şehit Davut Karaçam Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileriyle bir araya gelerek okul öğrencilerine bir konferans verdi.

İl Jandarma komutan Vekili Jandarma Albay Turgay YORULMAZ’ı ziyaret eden Başkan Erbaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ifade ederek, “Sizlerin sayesinde ülkemizde rahat yaşıyoruz. Askerimiz ve polisimiz canını ortaya koyarak milletimiz için gece gündüz demeden çalışıyor. Rabbim sizlerden razı olsun” dedi.

İl Jandarma Komutanlığı’nın ziyaretinden sonra 2016’da, Muş'un Varto İlçesi'nde yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit olan Yücel KURTOĞLU ve İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan Murat YILMAZ’ın ailelerini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şehit Polis Yücel KURTOĞLU’nun baba evini ziyaretinde, şehidin anne ve babasına başsağlığı dileklerini iletti. Başkan Erbaş daha sonra Şehit Polis Murat YILMAZ’ın baba evine geçerek, şehidin ailesine taziyede bulundu. Ziyaretlerde şehitlerin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Muş’ta kanaat önderleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya gelerek programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplumda iyiliğin ve huzurun teminatının kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, âlimler ve ilim adamları olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri  Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, üç günlük ziyareti kapsamında geldiği Muş’ta, bölgede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerinin, milletin dini hayatına ve insanlığın geleceğine hizmet eden gönüllüler olduğunu söyledi.

Toplantıya, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Diyanet’in üst düzey yöneticileri ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı.

Sayın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve berbarindeki heyeti üç günlük programın ardından Muş ilinden ayrılırken kendilerine teşekkür eden Muş İl Müftüsü Sayın Alettin BOZKURT:‘’Yapılan bu Muş ili ziyaretinin mülki, idari, din görevlileri, öğrenciler ve Muş halkı üzerinde olumlu etki bıraktığını ifade etti ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş’a bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine başta şahsım olmak üzere müftülük personelim ve Muş halkı adına çok teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi sunarım.’’ dedi.