12.10.2016

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI EKTİNLİKLERİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri çerçevesinde  07 Ekim 2016 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut GÖL tarafından "Cami ve Kitap" temalı konferans programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Sayın Valimiz Seddar YAVUZ, Belediye Başkanı Vekili Aydın ÖZARSLAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şehmus YENTÜR  kurum müdürleri, STK temsilcileri, personelimiz ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıca İl Müftümüz Alettin BOZKURT tarafından 11 Ekim 2016 Pazartesi günü Varto ilçemizde Muharrem ayı aşure , Ehl-i Beyt sevgisi  ve Camiler Haftası vesilesiyle “Cami Yapma ve Yaştmanın Fazileti” konulu bir konferans icra edildi.

Programa ilçe kaymakamı , Emniyet Müdürü, daire amirleri, alevi kardeşlerimiz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hafta vesilesiyle İlimiz ve İlçe Müftülükleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.