25.12.2019

HASKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

KURULUŞUN GENEL TANITIMI
Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığının, 633 Sayılı Kanunla belirlenen temel görevi İslam Dininin itikat, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, toplumu din konusunda aydınlatmak ve görev alanı içerisinde bulunan ibadet yerlerini ve diğer dini müesseseleri yürütmektir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatının bir şubesi olan Müftülüğümüz daima bu sorumluluk ve görev bilinci içinde hareket ederek çalışmalarını yürütmektedir.

TARİHÇESİ
İlçe halkı Osmanlı İmparatorluğu döneminde Irak’tan göç ederek Batman İli Sason İlçesi ve Bitlis İli Mutki İlçesi üzerinden gelip İlçemize yerleşmiştir. Hasköy Merkezi ve köylerinde Bidri, Sason, Huyti, Çıklo, Şeygo ve Mutki aşiretlerine mensup kişilerden oluşmaktadır. İlçenin geneli şafi mezhebi olup, genel olarak gelenek, görenek, örf, adet ve ananeler sürdürülmektedir. Hasköy orta büyüklükte bir köy iken; 1968 yılında Belediye teşkilatı kurulmuş, 19.06.1987 tarih ve 3392 Sayılı Kanunla İlçe statüsüne kavuşmuştur.
İlçeye bağlı 1 Belde ve 17 köy bulunmaktadır. İlçemizin Muş İl merkezine uzaklığı 18 Km, Muş Havaalanına uzaklığı ise 16 Km dir.

GENEL BİLGİLER
İlçe Müftülüğümüz 1987 yılından beri hizmet vermektedir. İlçe Müftülüğümüz Müstakil bir bina olup 3 kattan oluşmaktadır. 1. Katı Konferans salonu, 2. Katı Kız Kuran Kursu ve 3. Katıda Müftülük Hizmet Binası olarak kullanılmaktadır.
Müftülüğümüze bağlı 24 Cami ve 4 Mescid olmak üzere toplamda 28 ibadethane bulunmaktadır. Ayrıca Müftülüğümüze bağlı 2 Erkek ve 7 de Kız olmak üzere toplam 9 tane Kuran Kursu bulunmaktadır. Kazimiye Erkek Kuran Kursumuz yatılı olarak, Yeni Cami Kuran Kursumuz ise 4-6 yaş Kuran Kursu olarak hizmet vermektedir.

DAİRE PERSONELİ
Müftü