25.06.2019

Trabzon Gezisi

Hasköy Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Gezi Programı

Hasköy Kaymakamlığımızın desteğiyle Hasköy İlçe Müftülüğü olarak Müftülüğümüze bağlı gündüzlü Bayan Kuran Kurslarında görev yapan bayan hocalarımıza yönelik 14-16.06.2019 tarihlerinde 2 gece ve 3 gün süren Trabzon gezisi yapılmıştır.

14 Haziran Cuma günü ilçemizden hareket edilerek ilk durak olarak Erzurum Müftülüğü ziyaret edilmiştir. Erzurum Müftü Yardımcısı Müseffa AKBULUT Hocamızın eşliğinde önce Sahabe Abdurrahman Gazi Türbesi, ardından Nene Hatun Milli Parkı’nda Nene Hatun’un kabri, Aziziye Tabyaları ve Mecidiye Tabyaları ziyaret edilmiştir. Daha sonra Erzurum Ulu Camii’nde Cuma Namazı kılınmış, namaz çıkışında Çifte Minareli Medrese ziyaret edilmiş, Bayburt’a doğru yola çıkılmıştır.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Yukarı Kırzı Köyünde bulunan Şehit Kadınlar İffet Anıtı ziyaret edilerek Trabzon’a geçilmiştir.

15 Haziran Cumartesi günü Sürmene Kız Kur’an Kursu ziyaret edilmiştir. Sürmene çarşıda kısa bir gezi yapılmış daha sonra Memiş Ağa Konağı ve Sürmene Çamburnu Tabiat Parkı ziyaret edilmiştir. Ardından Trabzon Merkezde kısa bir gezi yapılmış, İskender paşa Cami ve Bedesten Çarşısı ziyaret edilmiştir. İkindiden sonra Akçaabat gezisi yapılmış Akşam Namazından sonra Boztepe Kız Kur’an Kursu ziyaret edilmiştir.

23 Haziran Pazar günü sabah Uzungöl’e çıkılmış, dönüşte Araklı ilçesinde Hafızlık icazet merasimine katılım sağlanmıştır. Arsin Çiçekli Kız Kuran Kursu ziyaret edilmiştir. Trabzon merkeze geçilerek Ayasofya Camii, Gülbahar Hatun Camii, Tabakhane Köprüsü ve Zağnos köprüsü ziyaret edilmiş, gün bitiminde Sümela Manastırı ziyaret edilmiş ve dönüş için yola çıkılmıştır.

Erzurum’da bizi karşılayan ve rehberlik eden İl Müftü yardımcısı Abdulhalim ACAR ve Müseffa Akbulut’a, Trabzon’da bizi karşılayan ve rehberlik eden İl Müftü yardımcısı Melek Menteş’e, Ortahisar ilçe vaizi Ahmet Taş’a ve Nagihan Cihan’a teşekkür ederiz.

Ziyaret ettiğimiz ve bizleri ağırlayan Sürmene Kız Kuran Kursu, Arsin Çiçekli Kız Kuran Kursu ve Trabzon Boztepe Kız Kuran Kursu yönetici ve hocalarına teşekkür ederiz.

Gezi esnasında bizlere yardımcı olan hayırseverlere ve misafirperverlik yapanlara teşekkür ederiz.

Yaşanan bu güzelliklerin ve kardeşliğin yaşanmasına, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasına vesile olan Hasköy İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet GÜNERİ’i Bey’e teşekkür ederiz.