10.03.2020

Bulanık'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneline Yoğun İlgi

Bulanık İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın Mehmet İLİDİ’nin katıldığı kutlama programı öncesi günün anlam ve önemine özel Aile Destek Eğitim Merkezi desteği ile kadınlara gül dağıtıldı. Programda bir konuşma icra eden Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın İLİDİ ; “Toplumda önemli yeri olan siz değerli hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Ülkemizde önemli yeri olan kadınlarımızın toplumsal faaliyette yer almaları için gerekli projeleri destekliyor. İlçemiz adına da sizlere yeni ekonomik fırsatlar sağlamak için düşündüğümüz projeleri hayata geçireceğiz. Aile Destek Eğitim Merkezleri, Halk Eğitim Merkezi, Hanım Kültür Merkezimiz ve Kur’an Kurslarımızda çeşitli alanlarda eğitim sağlayarak sizlerin gelişmesi için elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz.” dedi.İlçe Müftülüğü organizasyonunda gerçekleştirilen programda söz alan İlçe Müftümüz Murat KARANCİ günün anlam ve önemi için yaptğı konuşmada dini kesitler sunarak kadınlar gününü kutladı.

Kuran Kursu öğrencileri okudukları Hadisi Şerifler ve şiirler ile salonunda bulunanlara duygulu dolu anlar yaşattı. Gösterime sunulan kadının önemine dair sinevizyon gösterimi, okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ve hoca hanımların panel konuşmalarının ardından ; Devletimize,milletimize askerlerimize,şehitlerimize ve tarihe ismini altın harflerle yazdırmış  olan tüm bayanlara yapılan dua ve fatihadan sonra program son buldu.