19.03.2020

Koğuktaş köyündeki Husumetli Aileler arasında Barış Yapıldı

Hasköy İlçemiz Koğuktaş Köyünde yaklaşık 5 ay önce Aksoy, Şengel ve Kaygın aileleri arasında meydana gelen husumetten dolayı Din görevlilerimizin çabalarıyla 15.03.2020 tarihinde Bitlis’’in Güroymak ilçesinde barış töreni yapıldı. Hasköy İlçe Müftü Vekilimiz Sedat Şentürk’e Ak Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Hasköy Kaymakamımız Murat Güneş, Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, İl ve İlçe Başkanları ile beraber çok sayıda kanaat önderleri eşlik ettiler. Tören Güroymak ilçesi Mehmet Selim Özmen Camisinde Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı, konuşmalar yapıldıktan sonra dualar edildi. Ardından husumetli aile fertleri Kuranı Kerimin altından geçtikten sonra kucaklaşarak husumeti sona erdirdiler. Müftü vekilimiz Sedat Şentürk husumetli ailelere kısa bir konuşma yaptı. Ardından gelen misafirlerle beraber Barış yemeği yenildi.