24.09.2018

KORKUT İLÇE MÜFTÜSÜ MEHMET DEMİR GÖREVE BAŞLADI

01.01.1985 yılında Diyarbakır İli Dicle ilçesi Tepe köyünde dünyaya geldi.İlkokul eğitimini köyünde,ortaokul ve lise açıköğretimde tamamladı.1999/2006 yılları arasında Diyarbakır ve Bingöl illerinde doğu usulü medrese eğitimi aldı.2007/2010 yıllarında Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükyenice Köyünde fahri imam-hatiplik yaptı.Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu sınav sonucu 2011 yılında da Diyarbakır Kayapınar ilçesine bağlı Taban köyü Otluk Mezrasına İmam-Hatip olarak naklen ataması yapıldı. 2014 yılında Dicle Üniversitesi İlahahiyat Fakültesinden mezun oldu, aynı yıl ihtisas kursu sınavını kazanarak Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne kursiyer olarak başladı. Mezkur merkezde eğitimini birinci dönem mezunu olarak 2017 yılında tamamladı, aynı yıl Van Özalp İlçe Müftülüğüne vaiz olarak naklen atandı.2018 yılı mayıs ayında yapılan ilçe müftülüğü sınavını kazanarak Muş Korkut ilçe müftüsü olarak atandı. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Temel İslam Bilimleri bölümü tefsir ilmi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Arapça bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.