28.12.2022

“EVLİLİĞE İLK ADIM” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Evliliğe İlk Adım" projesi kapsamında Korkut İlçe Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

Korkut İlçe Şehit Muhammed Fatih SAFİTÜRK konferans salonunda düzenlenen seminere, evliliğe ilk adımını atan ondan fazla çift katıldı.

Gün boyu süren eğitimlerin ilk dersi İlçe Müftüsü Abdurrahman GÜNDÜZ tarafından verildi. İlçe Müftüsü GÜNDÜZ, “İnsan bir yuva kurduğunda o yuva da öncelikle eşler arasında sevgi, saygı ve güvenin olması gerektiğini, evliliğin Allah'ın rahmeti olduğunu ayrıca Evlilikle iki insan, nikâh gibi “ağır bir sözleşmeye” imza atarak eş olur. Tek başına olmaktan kurtulur, can yoldaşına kavuşur” dedi.

Daha sonra söz alan Vaiz Tekin DAŞKIN, evliliğin önemi ve yüklediği sorumluluklar hakkında konuşma yaparak yeni çiftlere saadet ve huzur dileklerinde bulundu.