22.12.2022

“Evliliğe İlk Adım” Semineri Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Evliliğe İlk Adım" projesi kapsamında İlçe Müftülüğümüz tarafından seminer düzenlendi.

İlçe Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere, evliliğe ilk adımını atan üç çift katıldı.

Seminer eğitimlerinde konuşan İlçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtaş; “İnsan bir yuva kurduğunda hem bedeni hem de ruhu için sağlam bir sığınağa kavuşur. Evlilikle iffet ve onur korunur. Evlilikle temiz bir nesle sahip olunur. Evlilikle haneler bereketlenir. Evlilikle Rahman’ın rahmetine mazhar olunur. Evlilikle iki insan, nikâh gibi “ağır bir sözleşmeye” imza atarak eş olur. Tek başına olmaktan kurtulur, can yoldaşına kavuşur” dedi.

Daha sonra söz alan Şube Müdürü Bekir Irmak; evliliğin önemi ve yüklediği sorumluluklar hakkında konuşma yaparak yeni çiftlere saadet ve huzur dileklerinde bulundu.