10.01.2023

İl Müftüsü İbrahim Halil DEMİR, Sünnet Merasimine Katıldı.

İl Müftüsü İbrahim Halil DEMİR, Sünnet merasimine katıldı.

İl Müftüsü İbrahim Halil DEMİR, Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Sevgi Evlerinde kalan 9 öğrencimiz için düzenlenen sünnet merasimine katıldı.

Sünnet merasimine İl Müftüsü İbrahim Halil DEMİR, Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy ve kurum personeli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşma yapan İl Müftüsü Demir, ''Evlerimize, yuvalarımıza saçılmış inciler gibi, göz aydınlığı olacak  evlatlar bahşeden Yüce Rabbimize Hamd ve teşekkür ediyorum. Kız erkek ayrımı yapmadan tüm çocukları seven Yetimlere daha özel bir ilgi gösteren değerli peygamberimize salat-ü selam ediyorum. İnsanlar, geride bıraktıkları nesillerle devam ederler. Hiç kimse isminin unutulmasını, Neslinin kesilmesini istemez. Bu bakımdan Allah Teala, insanın fıtratına çocuk sevgisini yerleştirmiştir. Evrensel Kelam, Kur’an-ı Azimüşşanda: “Çocuklar, dünya hayatının süsüdür” buyrulmaktadır. Hz. Peygamber de çocukları “ciğer pare'' olarak nitelemiş, Hz. Hasan ve Hüseyin için: Onlar benim dünyada iki çiçeğimdir” Buyurmuştur... Ayrıca Hz. Hasan'ı omuzlayarak “Allah’ım, ben onu seviyorum Sen de sev”, diyerek ona dua etmiştir.

Sünnet olmak herkesçe kabul edilmiş dini bir görev ise aynı şekilde Hz. Peygamberin yolu üzere yaşamakta o derece faydalı ve kazançlıdır.

Çünkü bizim hayatımız onun hayatına benzediği şekilde değer kazanmaktadır. O bizim için tek hayat önderidir. Ne mutlu onu takip eden bahtiyar insanlara, Bu duygularla, sünnet olan yavrularımıza ömür boyu sünnete bağlı kalma ve sünnet üzere yaşama saadeti diliyorum. Ayrıca Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy ve ekibine bu güzel sünnet merasimini düzenledikleri için çok çok teşekkür ediyorum dedi.

Sünnet merasimi, İl Müftümüz İbrahim Halil Demir'in yapmış olduğu duanın ardından sona erdi.