15.03.2023

Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir Başkanlığında, Manevi Destek Ekibi Deprem Bölgesinde Hizmete Devam Ediyor.

Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir başkanlığında, Manevi Destek ekibi deprem bölgesinde hizmete devam ediyor.

İl Müftülüğü personellerinden oluşan ve İl Müftüsü  İbrahim Halil Demir koordinesinde 20 kişilik manevi destek ekibi tarafından Adıyaman'daki  depremzedelere manevi destek verildi.

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir ‘’ Depremin ilk anından itibaren İl Müftülüğü olarak Başkanlığımızın talimatıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kardeşlerimizin bir nebze de olsa onların yaralarını sarmak, merhem olmak ve özellikle yavrularımızın depremin oluşturduğu travmayı, etkiyi en aza indirmek gayesi ile ekibimizle birlikte manevi danışmanlık faaliyetlerimizi gerçekleştirdik . Bu günde Adıyaman'daki kardeşlerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

İl Müftüsü Demir Adıyaman'daki Din Görevlileri ile toplantı yaptıktan sonra manevi destek ekibi ile birlikte depremzede vatandaşlarımıza gıda kolilerini dağıtarak çorba ikramında bulundu. Daha sonra depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kabirlerini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Çadırlarda ve barınma alanlarında yapılan ziyaretlerde depremzedeler Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve İl Müftülüğümüzün yapmış olduğu faaliyetlerden duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.