25.09.2020

MUŞ İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN TÜRKİYEDE BİR İLK BAŞARILDI!

Afganistanlı Mahkum Tarıg HAKİMİ!

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak bulunan Afganistan uyruklu Tarig HAKİMİ, 13 ay süren eğitimin ardından, Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 3 Aralık 2019'da imzalanan protokolden sonra kurulan Manevi Rehberlik Birimi'nin Türkiye'deki ilk resmi hafızı oldu.

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, hükümlü Tarıg Hakimi’ nin Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekili Abdulhak AKPOLAT’ ın hatim duası ile devam etti. Ceza İnfaz Kurumunda görevli İl Vaizi Hafız Ömer SEVER, Öğrencisi Hafız Tarig HAKİMİ' ye Cübbe ve sarık giydirdi.

Muş İl Müftülüğü Tarafından Hafız Tarig Hakimi'ye Kuran-ı Kerim ve altın hediye olarak takdim edildi. Törende Tarıg HAKİMİ’ye Muş Valisi Sayın Doç. Dr. İlker GÜNDÜZÖZ tarafından hafızlık diploması verildi.

Hakimi' nin ödüllendirilmesiyle sona eren törene, Adalet Komisyonu Başkanı Merve AYGÜL, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan ŞEN, Emniyet Müdürü Ahmet ARIBAŞ, Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fatih ÇITAK, Muş Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Serkan ERTAŞ, İl Müftü Vekili Abdulhak AKPOLAT ve İl Vaizi Ömer SEVER katıldı.