14.10.2021

Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU'nun Mevlid Kandili mesajı.

Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)’in 17 Ekim 2021 Pazar Gününü Pazartesi'ye bağlayan gece dünyaya teşriflerinin yıl dönümüdür. İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında, katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan böyle şerefli ve mübarek güne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşayan Müslüman kardeşlerimin kandillerini tebrik ediyor, Hz Peygamberin ahlakının bütün gönüllere sirayet etmesini ve yerleşmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Zamanımızda ülkemiz ve dünyada her geçen gün insanlar arasında dünyevileşme yoğunlaşmakta, çıkar ilişikleri ve menfaatler yaygınlaşmakta, negatif düşünceler çoğalmaktadır. Kanaatsizliğin, tatminsizliğin ve ben merkezli zevk düşkünlüğünün zirve yaptığı fakir, yoksul ve kimsesizlerin ihmal edildiği dünyada her geçen gün huzursuzlukların boyutları artmaktadır. Bu durum, Hz. Peygamberin insanlara tebliğ ettiği üstün değerlerin hayatımızdaki etkisinin zayıflamış olduğunun göstergesidir.

Dünyanın birçok yerlerinde, özellikle İslam Ülkelerinde yapılan haksızlıkların, göçe zorlamaların, vurmaların, kırmaların, öldürmelerin yerine karşılıklı haklara riayet etme, dostluk, kardeşlik, güven ve samimiyet gibi değerlere sahip olma sevgili peygamberimizi iyi tanıma, O’nu sevme ve O’nun metodunu göz önünde bulundurmakla mümkün olabilecektir.

12 Rebiülevvel 571 tarihinde dünyayı şereflendiren Peygamberimizin doğum yıl dönümünde, Sevgili Peygamberimizin sünneti ve siretini bir kez daha göz önüne getirerek kendimizi test edelim. Var olan eksikliklerimizi telafi edelim. Camilerde buluşalım Günahlarımıza tövbe edelim, Kur’an okuyalım. Salat-ü Selam getirelim, Kaza namazlarımızı kılalım. Birlik, beraberlik, dirlik ve düzenliğimiz için dua edelim. Her türlü felaketten, terörden, dahili ve harici düşmanların şerrinden Allah’a sığınalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, İlimiz merkez Çağlayan Camii'nde ve İlçelerimizdeki merkezi Camilerde yapılacak Kandil Özel programlarımıza davet eder, Mevlid Kandilinin huzur ve mutluluğumuza, birlik ve beraberliğimize, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. 15.10.2021

Lütfü İMAMOĞLU

Muş İl Müftüsü