17.12.2020

İlçe Müftümüz

RIDVAN ÇELİK

HASKÖY İLÇE MÜFTÜSÜ

1989 yılında Bitlis'te dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bitlis'in Güroymak ilçesinde tamamladı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Bitlis'in Bölük yazı köyü Camiine İmam Hatip olarak atandı.

2012 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2013 yılında Bitlis'in Mutki ilçesine vaiz olarak atandı.

2015 yılında askerlik vazifesini tamamladı. Askerlik vazifesine müteakiben 2016 yılında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne yerleşti. 2019 yılında mezun olup Ağrı'nın Patnos ilçesine cezaevi vaizi olarak atandı.

2019 yılında Iğdır Üniversitesi Kelam Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı. Halen Iğdır Üniversitesi Kelâm Anabilim dalında "Fahruddin er-Razi'de Tevhid Anlayışı" adlı tez çalışmasına devam etmektedir.

Patnos cezaevi vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan ilçe müftülüğü yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olup 09.12.2020 tarihinde Hasköy İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Arapça bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.