08.11.2023

İlçe Müftümüz

Memet Hakkı AYHAN

1993 yılında Van/Saray’da doğdu. İlk ve Orta eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Rize/Kendirli beldesinde hafızlık yaptı. Hafızlığın ardından klasik usulde medrese eğitimi aldı. 2015 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına intisap ederek İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticiliği görevlerinde bulundu. 2018 yılında Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezinde 6 aylık tashihi huruf eğitimi aldı. 2019 yılında başladığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2022 yılında mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk defa Arapça alanında açmış olduğu ve 3 ay süren Rehber Öğreticiler (Arapça ve İslami İlimler) Kursuna katıldı. Halen Iğdır Üniversitesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Ana Bilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Ağrı /Doğubayazıt ilçe Vaizi iken, 09/11/2023 tarihinde ilçemize İlçe Müftüsü olarak atandı.

Evli ve 2 çocuk babası olup Arapça bilmektedir.